top of page
Search
  • Writer's pictureBenoit Hameleers

FAKE IT TILL YOU MAKE IT


Het zijn tumultueuze tijden. De plannen die gemaakt zijn de afgelopen periode kunnen weer in de pauzestand. De herstelplannen voor je bedrijf in de vuilnisbak. Trainingen en coaching-sessies worden uitgesteld. Hoe houd je jezelf maar ook je team gemotiveerd in deze 4de golf? In mijzelf zie ik een mengeling van weerstand en gelatenheid. Mijn oneindige bron van optimisme en motivatie begint langzaam op te drogen denk ik soms als ik met de hond wandel. En toch weiger ik aan die gedachte toe te geven.


Ik geloof heel erg in het “placebo-effect”: als je denk dat iets werkt dan heeft het ook een positief effect.


De door mij op mezelf gehanteerde methodiek is “Fake it till you make it”, een methodiek die ik iedereen kan aanraden.

· Doe positief, zonder naïef te zijn.

· Annuleer niets, plan gelijk een nieuwe datum op korte termijn.

· Ga onvermoeid door met nieuwe plannen maken.

· Betrek hierbij je collega’s met enthousiasme.

· Trek je niets aan van negatieve en sombere mensen in je omgeving.

· Maar steun vrienden en collega’s die het lastig hebben.


Ik heb ook nog een lijstje voor als de beschreven methodiek even niet lukt. (Dit werkt altijd!)

· Ga wandelen, of sporten of in de tuin werken.

· Trakteer jezelf.

· Draai meezing muziek of muziek waar je van moet huilen.

· Kook lekker of ga uit eten.

· Zoek mensen op.

· Ga naar bed en wacht totdat het overwaait.


Als jij nog goeie tips hebt schrijf deze dan hieronder!


Benoît

66 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page