top of page
Search
  • Writer's pictureBenoit Hameleers

Hoe realiseer je dromen? Episode 1


Marcus Aurelius: "Je moet het leven handeling voor handeling opbouwen. Je kijkt niet zozeer naar het doel, maar naar de kleine stappen ernaartoe. Als je ernaast belemmeringen accepteert en je richt op wat je wel kunt doen, kun je verder."


In 2017 was ik op vakantie in Cornwall, een aanrader. We bezochten veel tuinen, een hobby van Ineke, waar ons opviel dat in veel tuinen kassen en serres waren gebouwd. Dat wil ik ook wel zei ik bij een kopje thee op een prachtig terras. Zo’n serre wil ik ook wel herhaalde ik regelmatig als we in de tuin zaten na een werkdag. Totdat ik in de nazomer van 2021 al surfend op mijn tefeloon een Engelse tuinkas bestelde die 8 weken later als een enorm bouwpakket op de stoep stond. En er stond nog een boom op de uitgekozen plek in de tuin.


Afgelopen winter en vroege voorjaar heb ik stap voor stap naar mijn doel gewerkt. Boom omgezaagd met een vriend, stronk weg gefreesd met mijn schoonzoon. Fundering gelegd en stap voor stap, schroef voor schroef, tegel voor tegel de tuinkas gebouwd en het terras gelegd. De afgelopen weken eten we sla, komkommers en kruiden uit de kas. De tomaten beginnen langzaam te kleuren en af en toe is een aardbei plukrijp.

Er waren momenten dat ik dit eindresultaat niet meer voor ogen had, het werk naar het doel leek onoverkomelijk. Ik bleef echter stoïcijns stap voor stap, handeling voor handeling voortbewegen en heb met mijn eigen handen een doel gerealiseerd waarvan ik niet kon bevroeden dat dat mogelijk was.


Wat is in ons leven allemaal mogelijk is als je je leven handeling voor handeling opbouwt zonder je vast te klampen aan het einddoel?


Benoît

155 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page